خیاط آتش افروز قتل را انکار کرد

به گزارش تجهیزات نمایشگاهی پرشین آزما به نقل از مشرق، شانزدهم شهریورماه سال‌۹۴، مأموران پلیس از کشف جسد سوخته‌ای حوالی کوچه موسوی در بازار تهران باخبر و راهی محل شدند. جسد متعلق به پسر ۲۵‌ساله‌ای به نام شهروز بود که در یک کارگاه خیاطی تولید پوشاک زنانه مشغول کار بوده است.

مأموران در اولین گام از تحقیقات خود دریافتند آتش‌سوزی عمدی بوده‌است، همچنین در ادامه تحقیقات مشخص شد همان شب یکی از دوستان شهروز به نام سامان شام را در مغازه او مهمان بوده و بعد از رفتن او، پسر جوان ملاقات دیگری نداشته است. بعد از انتقال جسد به پزشکی قانونی، سامان ۲۸ ساله به عنوان اولین مظنون پرونده بازداشت شد.

سامان سه‌ماه بعد از بازداشت لب به اعتراف گشود و گفت: «من و شهروز همشهری بودیم و در یک کارگاه خیاطی کار می‌کردیم. روزی شهروز حافظه گوشی‌اش که حاوی چند فیلم غیراخلاقی بود را به من داد تا آن را نگهدارم. در آن حافظه فیلم‌های دختری بود که مدتی قبل با او دوست بود همچنین چند عکس غیراخلاقی نیز از خودم در آن ذخیره بود. بعد از چند روز شهروز می‌خواست آن حافظه را بگیرد، اما از پس دادن آن طفره رفتم.

این بهانه‌ای شد تا چند بار با هم درگیر شویم.‌» متهم در خصوص قتل گفت: «آن شب برای شام به مغازه شهروز رفتم و با هم شام خوردیم. ناگهان متوجه شدم او داخل لیوان دوغ ماده‌ای مشکوک ریخته است.

فهمیدم قصد دارد مرا بیهوش کند تا مموری را بردارد. تا موقعیت را مناسب دیدم جای لیوان‌ها را عوض کردم و شهروز دوغ مسموم را نوشید. وقتی او کاملاً بیهوش شد از کارگاه بیرون آمدم و جسد را به داخل خیابانی بردم و محتویات سطل زباله‌ای را روی او ریختم تا ناپدید شود. اما از ماجرای آتش‌سوزی اطلاعی ندارم.‌»

با اقرارهای متهم و بازسازی صحنه جرم، پرونده بعد از صدور کیفرخواست به شعبه دهم دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شد. در اولین جلسه رسیدگی به پرونده متهم بعد از درخواست قصاص از سوی اولیای‌دم خلاف اظهاراتش جرمش را انکار کرد و گفت در قتل شهروز نقشی نداشته و تحت فشارهای بازجویی آن اظهارات را گفته‌است.

در پایان هیئت قضایی با توجه به انکارهای متهم و از آنجائیکه علت تامه مرگ به علت سوختگی شدید جسد اعلام نشده بود، پرونده را بار دیگر به پزشکی قانونی فرستاد تا از سوی کارشناسان بررسی شود. 

با اعلام گزارش پزشکی قانونی مبنی بر اینکه علت مرگ به خاطر شدت سوختگی غیر قابل تشخیص است، پرونده بار دیگر روز گذشته روی میز ‌هیئت قضایی همان شعبه به ریاست قاضی قربان‌زاده قرار گرفت.  بعد از اعلام رسمیت جلسه کیفرخواست از سوی نماینده دادستان قرائت شد. سپس متهم بعد از درخواست قصاص از سوی اولیای دم در جایگاه قرار گرفت و بار دیگر جرمش را انکار کرد.

او در خصوص تناقض در اظهاراتش گفت: «قبول دارم با شهروز اختلاف داشتم اما در قتل او نقشی نداشتم. آن شب بعد از خوردن شام قرار بود با هم برای چسباندن آگهی به خیابان برویم به همین دلیل بلافاصله به مغازه‌ام برگشتم و لباس‌های مناسب پوشیدم. نیم ساعتی گذشت تا اینکه دوباره به مغازه شهروز رفتم. در مغازه کسی نبود و چراغ‌ها خاموش بود.

گشتی زدم و متوجه شدم از شهروز خبری نیست به همین خاطر تصمیم گرفتم به مغازه دوستم بروم تا اینکه ساعت ۱۲ شب باخبر شدم شهروز آتش گرفته و سوخته است.‌» متهم سپس در جواب سؤالات ‌هیئت قضایی گفت: «اظهاراتم تحت فشارهای بازجویی بود.

مأموران مرا ۱۷۶ روز در انفرادی نگه داشتند و عرصه برایم تنگ شده بود، به همین دلیل، داستان نحوه قتل را از محتویات یک پرونده که در آن جوانی سه‌عضو خانواده‌اش را مسموم کرده و سپس به قتل رسانده بود بدست آوردم، و شبیه آنرا اعتراف کردم.‌»

در پایان ‌هیئت قضایی جهت صدور رأی وارد شور شد. 

منبع: روزنامه جوان

پژوهش زیر سنگ سیاست

به گزارش تجهیزات نمایشگاهی پرشین آزما به نقل از گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاد دانشگاهی طی یادداشتی درروزنامه جام جم نوشت:
فلسفه پژوهش، مطالعه در تحقیق برای تامین نیازهای امروز و فردای مردم و جامعه، حل مشکلات آنها و رسیدن به جامعه‌ای بر مبنای آمال و آرزوهای موردنظر است. در کشور ما نیز بدرستی آرزوها برای جامعه ایده‌آل و موردنظر در سند چشم انداز نظام در افق 1404 بیان شده است، اما این که با وجود گذشت حدود 14 سال از ابلاغ سند چشم انداز از سوی رهبر معظم انقلاب، درصد کمی از اهداف سند تحقق یافته و چشم انداز روشنی برای تحقق آن در 10 سال باقیمانده تا افق 1404 وجود ندارد؛ سوالی است که مسئولان کشور باید به آن پاسخ دهند. به تعداد کافی دانشگاه و موسسه تحقیقاتی در کشور ایجاد شده است. اکثریت دانشگاه‌های ما دارای دوره‌های کارشناسی ارشد و دکتری هستند. با وجود ایرادی که به نظام آموزشی ما گرفته می‌شود، کیفیت فارغ التحصیلان دانشگاه‌های ما به شکلی است که براحتی در بهترین دانشگاه‌های دنیا، مراکز تحقیقاتی و شرکت‌های خوب پذیرفته می‌شوند.

موسسات تحقیقاتی توانمندی مثل جهاددانشگاهی، انرژی اتمی و ده‌ها موسسه دیگر نیز در کشور با کارنامه بسیار درخشان پژوهشی و فناورانه وجود دارند. به اندازه کافی نیز بنگاه و شرکت دانش‌بنیان و غیردانش‌بنیان در کشور ایجاد شده است. بسیاری از متخصصان شرکت‌های ما نیز به خاطر علم و تجربه خوبشان با حقوق بالا در بهترین شرکت‌های دنیا پذیرفته می‌شوند…

من مشکل را در این جا می‌بینم که مسئولان ما چه در دولت، چه در مجلس یا قوای دیگر و سایر ارکان نظام به جای پاسخگو بودن غالباً از وضع موجود گله کرده، به جای بیان علل بروز مشکلات و ارائه راه حل برای برطرف کردن آنها، خودشان هم مرتب گله و سوال یا دیگران را متهم می‌کنند. جناح‌های سیاسی ما که بدنه دولت‌ها را تشکیل می‌دهند، اغلب عملکرد یکدیگر را باعث بروز مشکلات می‌دانند. عده دیگری از مسئولان هم بدرستی می‌گویند که دیگر نباید آمریکا یا رژیم گذشته را عامل اصلی مشکلات و نابسامانی‌ها دانست و باید عملکرد خود را اصلاح کنیم.

به‌عنوان مدیر یکی از بزرگ‌ترین نهادهای فرهنگی، علمی و فناورانه کشور اعلان می‌کنم، هیچ مشکلی در انجام پژوهش و تولید فناوری‌های موردنیاز کشور نداریم؛ به شرطی که بموقع نسبت به شروع پژوهش‌ها و تولید فناوری اقدام و شرایط و ابزار موردنیاز انجام پژوهش و تبدیل آن به فناوری و نوآوری فراهم شود. اگر گله‌مند از نبود ارتباط صنعت و دانشگاه هستیم، باید بپرسیم کدام مأموریتِ جدی پژوهشی و فناورانه‌ای را با کارفرمای بالاسرکار به دانشگاه داده‌ایم که به نتیجه نرسیده باشد. وقتی برای ما فقط آمار تعداد مقاله مهم است، نه کاربرد نتیجه پژوهش و بدون مأموریت و بدون کارفرمای پای کار، پول در دانشگاه‌ها توزیع می‌کنیم و ملاک اتمام دوره‌های دکتری ما چاپ چند مقاله ISI یا علمی ـ پژوهشی داخلی است، چرا توقع از دانشگاه داریم که مشکل جامعه و صنعت را حل کند؟ ما از مسئولان ارشد توقع نداریم، مرتب بگویند باید اکوسیستم پژوهشی، فناوری و نوآوری و کاربرد آنها در جامعه و صنعت ایجاد شود . شما باید آن را ایجاد کنید و اگر مانع جدی در آن وجود دارد، شجاعانه مشکلات و راه‌حل‌ها را بگویید و اگر در آن سطح عالی توجه نمی‌شود، با بیان مخالفت‌ها توجه به مشکلات را پررنگ کنند. اینجانب دلایل چنین وضعی را در کشور در دوچیز می‌دانم: مشکل اول این است که جناح‌های سیاسی با حذف یکدیگر تفکر خود را برای اداره کشور حق مطلق می‌شمارند و گاهی نیز از دین و مذهب هزینه می‌کنند و حاضر به مذاکره با یکدیگر برای توافق بر سر اصول اداره کشور نیستند.

مشکل دوم نیز مربوط به تربیت نشدن مدیران راهبردی برای کشور است. بخش علمی تربیت مدیران راهبردی باید در دانشگاه‌ها و موسسات خاص صورت پذیرد و بخش تجربه‌اندوزی آن در احزاب قوی. ما در هر دو زمینه مشکل داریم. یعنی هم باید جناح‌های سیاسی ما در روش اداره کشور به اصول مشترک برسند که بر مبنای آن اصول مشترک بتوانند برنامه‌ریزی درازمدت انجام دهند و هم بپذیریم با تشکیل دو سه حزب قوی فرصت به شناسایی و تربیت مدیران قوی و اصلاح رویه غلط در اداره کشور بدهیم. کشور ما به علت داشتن بسیاری از زیرساخت‌ها در صورت اصلاح سیاست‌ها آماده پرش برای پیشرفت است. در صورت رسیدن به نگرش واحد و وحدت فرماندهی در برنامه پیشرفت کشور و اصلاح نظام نوآوری ناکارآمد فعلی، آن وقت مشاهده می‌شود که چگونه پژوهش نقش جدی و کارآمد در پیشرفت کشور خواهد داشت، اما اگر بخواهیم بر ادامه وضع موجود اصرار کنیم، باید نگران آینده کشور باشیم.

 

مطلب فوق مربوط به سایر رسانه‌ها می‌باشد و خبرگزاری فارس صرفا آن را بازنشر کرده است.

بازگشت به صفحه نخست گروه فضای مجازی

بررسی عوامل بازدارنده به ثمر رسیدن رنج و تلاش و نقش آن در سلامت روان

چکیده

انسان‏ها در زندگی خود، خواهان نتیجه مطلوب بوده و با سعی و تلاش درصدد رسیدن به آن هستند. ترس از نتیجۀ نامطلوب و شکست، روح انسان را می آزارد. امروزه ناکامی و نرسیدن به اهداف به یکی از اساسی‏ترین مشکلات روحی افراد جامعه تبدیل شده است. برخی از عوامل در زندگی، سبب می‌شود تلاش ها و رنج های انسان به نتایج مطلوب و دلخواه خود منتهی نشود. این پژوهش با بهره گیری از روش توصیفی‏ ـ‏ تحلیلی، عوامل به ثمر نرسیدن رنج و تلاش را بر اساس آموزه ‏های قرآن، مورد تحلیل و بررسی قرار داده است. آموزه ‏های قرآن کریم، جدا بودن مسئولیت انسان را از سعی و تلاش او تأکید می‏ کند و و عوامل و موانع درونی ابتر بودن تلاش را اراده نداشتن، بی ‏تدبیری، تکبر، نفاق، اخلاص نداشتن، توکل و بی هدفی معرفی می‏کند. پژوهش حاضر درصدد است تا سهم تأثیر این عوامل را در سلامت روان بیان کند؛ زیرا یکی از مهم‏ترین ابعاد سلامت، سلامت روان است که یکی از زمینه های رشد فردی و اجتماعی انسان بوده و تحقق امر سلامت، منوط به عوامل و زمینه های مختلفی از جمله داشتن فکر و روان سالم می باشد، فردی که به دلایلی گرفتار اختلال فکری و اضطراب های روحی وروانی گشته، هرگز قادر به درک درستی از واقعیت های هستی و جامعه خود نبوده و امکان ترقی و رشد در مسیر تکامل جسمی و روحی نخواهد بود.

کلمات کلیدی : رنج، سعی، سلامت روان، قرآن، روایات

نویسندگان:

جعفر بچاری، سیده راضیه پورمحمدی، سمیه شهدری نژاد 

مجله پژوهشهای میان رشته ای قرآن کریم  – سال ششم، شماره 2، پاییز و زمستان 1394.

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.   

خواب و بیداری به عنوان یکی از ارکان حفظ الصحه در قرآن کریم

چکیده

سلامتی یک نعمت خدادادی است و حفظ این سلامتی مانند دیگر نعمت‏ها واجب است؛ بنابراین قرآن حیات یک انسان را برابر با حیات کل بشر می‏ داند و این خود نشان از اهمیت سلامتی انسان‏ها دارد و تصدیق سخن مبارک امام علی علیه ‏السلام است که می-فرمایند: «دو نعمت مجهول است امنیت وآرامش، و آدمی وقتی به ارزش این دو پی خواهد برد که از آنها محروم باشد». از این رو ابوعلی سینا پزشک مسلمان و حاذق ایرانی که اکثر علم خود را مدیون توکل به طبیب اصلی دنیا یعنی خداوند متعال، و توسل به ائمه اطهار می‏ داند، مهم‏ترین بخش حفظ‏ الصحة را ورزش، خوردن،‏ آشامیدن و تدابیر خواب می‏ داند. امروزه در طب نوین، افزایش روزافزون اختلالات خواب به یک مسأله اساسی تبدیل شده است و این را می‏ طلبد که نظر قرآن‏ کریم را در این باره بدانیم. قرآن کتابی که نجات دهنده انسان و راهنمای او در همه زمان‏ها است. بعید به نظر می آید که قرآن کتاب تمام اعصار، به موضوع مهم خواب وبیداری اشاره نکرده باشد. این مقاله به روش تحلیلی ـ توصیفی و با مرور بر منابع فیزیولوژی و کتب خواب، همچنین کتب تفسیری و روایی همانند تفسیر نمونه، صورت گرفته است. پس از بررسی دریافته شد که باتوجه به آیات دسته اول زمان اصلی خواب متناسب با ساعت بیولوژیک و ریتم اصلی بدن و در شب است. به طور اساسی خداوند متعال شب را برای استراحت و روز را برای کار و فعالیت قرار داده است؛ اما در آیات دسته دوم زمان خواب در شب و روز به طور دقیق مشخص می‏شود، محدودۀ شروع خواب بعد از نماز عشاء یا بامداد است که می‏توان گفت که اندکی بعد از نیمه شب شرعی است؛ اما محدوده انتهایی خواب، اذان صبح و یا طلوع فجر است که این را از آیۀ 11 سوره مریم می‏توان برداشت کرد. امید است که انسان‏ها به ویژه مسلمانان به آموزه‏های قرآنی بیش از پیش عمل کنند و آن را مورد توجه قرار دهند. در این بین نقش رسانه، مبلغان دینی و مروجان سلامت در نشر نکات اصلی و هدایتی قرآن‏کریم بیشتر احساس شده،که نیازمند بررسی بیشتر است.

کلمات کلیدی : حفظ الصحة، قرآن، خواب و بیداری

نویسنده:

ابوالحسن بختیاری

مجله پژوهشهای میان رشته ای قرآن کریم  – سال ششم، شماره 2، پاییز و زمستان 1394.

برای مشاهده کامل مقاله روی فایل مقابل کلیک کنید.   

دشمنان دستگاه گوارش‌تان را بشناسید

جام جم: شاید به همین دلیل، بسیاری از مردم معتقدند در گذشته بیماری‌هایی مثل سرطان بسیار کمتر شیوع داشت و مردم به اندازه امروز با انواع سرطان دست و پنجه نرم نمی‌کردند. در واقع سرطان جدای از تاثیر پذیری از ژن‌های معیوب، زاییده سبک زندگی‌های امروزی، نوع تغذیه، کم تحرکی و انواع آلودگی‌های محیطی است . اگر بخواهیم وارد این مقوله بشویم درمی یابیم در ابتلا به بسیاری از سرطان‌ها بویژه سرطان‌های دستگاه گوارش حتی عوامل محیطی و نوع تغذیه بسیار موثر‌تر از ژنتیک است تا جایی که بسیاری از متخصصان و از جمله دکتر اکرم پور‌شمس، متخصص گوارش و کبد معتقدند شیوع سرطان‌های گوارشی در کشورمان بیش از ژنتیک ناشی از عوامل محیطی و نوع تغذیه است. او معتقد است تغذیه در بشقاب غذایی سالم می‌تواند اثرات تخریبی ناشی از تغذیه را در بروز سرطان‌های معده، روده و پانکراس تا حد زیادی کاهش دهد. با این تفاسیر، گفت‌وگوی ما را با وی حتما بخوانید.

زره غذایی ضد سرطان بر تن دستگاه گوارش

بیماری سرطان ناشی از عوامل متعددی است. در فردی که زمینه ژنتیک مستعد دارد مصرف بسیاری از غذاها و نیز عدم‌مصرف برخی غذاها می‌تواند در پیشگیری از ابتلای دستگاه گوارش (مری، معده، روده، پانکراس و کبد ) به سرطان موثر باشد. جدای از تاثیر ژنتیک و هوای آلوده (البته هوای آلوده بیشتر در ابتلا به سرطان ریه موثر است ) 50 تا 70 درصد موارد ابتلا به سرطان‌های گوارشی به رفتار غذایی فرد ارتباط دارد.

به چند نکته در این باره باید توجه داشته باشید:

حتی اگر مقدار زیادی غذای سالم بخورید، اما دمای غذاها بالا و داغ باشد خطر ابتلا به سرطان دهان، مری و معده افزایش می‌یابد.

چاقی با سرطان پانکراس رابطه دارد.

مصرف زیاد نمک، خطر ابتلا به سرطان معده را زیاد می‌کند. روزانه نباید بیش از یک قاشق چایخوری نمک استفاده شود.

مواد غذایی که افزودنی دارد باید کمتر استفاده شود.

هر چه غذاها بیشتر سرخ شود، ترکیبات سرطانی در آن بیشتر به وجود می‌آید‌. بر این اساس باید کمتر از ته دیگ و غذاهای باربیکیو استفاده شود .

مصرف چای داغ با خطر ابتلا به سرطان مری همراه است .

بررسی‌ها نشان می‌دهد مصرف قهوه بدون شکر، خطرسرطان کبد را کاهش می‌دهد .

داشتن رژیم غذایی سرشار از کلسیم می‌تواند با بالا بردن سیستم ایمنی بدن از بروز تحریکات اولیه در سرطان روده جلوگیری کند.

بروز زخم معده و دوازدهه ارتباطی با رژیم غذایی ندارد و بیشتر میکروبی یا ناشی از مصرف برخی مسکن هاست. پس هیچ رژیمی نه باعث سرطان معده می‌شود و نه می‌تواند آن را از بین ببرد .

یک نسخه ضد سرطان برای همه!

بشقاب غذایی سالم برای حفظ سلامت گوارشی همه افراد مفید است، اما شکی وجود ندارد افراد مختلف بسته به عوارض و بیماری‌هایی که دارند باید از مصرف برخی مواد غذایی در این بشقاب صرف نظر کنند. به بیان دیگر، گرچه بشقاب غذای سالم برای سلامت قلب و فشار خون و دستگاه گوارش مفید است؛ ولی ممکن است یک نفر نفخ داشته باشد، پس پیاز و کلم بروکلی را باید کمتر مصرف کند. همه مطالعات نشان می‌دهد ورزش برای کسی که یبوست دارد بسیار مفید است و سرعت دستگاه گوارش را بالا می‌برد. برای چنین شخصی حتی افزایش فیبر به اندازه ورزش موثر نیست. پس داشتن یک برنامه ورزشی منظم که ضربان قلب را بالا ببرد، حداقل به صورت یک روز در میان به کنترل وزن و بهبود سلامت دستگاه گوارش کمک می‌کند .

در هر وعده، یک بشقاب غذایی سالم

می‌خواهید از سرطان‌های گوارشی تا حد زیادی در امان بمانید‌؟

در هر وعده غذایی یک بشقاب غذایی سالم که نصفش سبزیجات و میوه‌ها، یک چهارمش ماکارونی یا برنج و یک چهارم دیگر آن نیز گوشتی که در دمای خیلی بالا پخته نشده باشد، میل کنید.

البته فقط سه بار در هفته از گوشت قرمز استفاده کنید و چهار روز باقیمانده را به مصرف گوشت سفید و پروتئین گیاهی اختصاص دهید. هر چه سهم بخش سبزیجات و میوه‌ها در بشقاب غذایی سالم شما بیشتر باشد احتمال پیشگیری از سرطان‌های گوارشی نیز بیشتر می‌شود. البته بهتر است غذاها روزانه تغییر کند .

در وعده صبحانه نیز یک تکه نان سبوس‌دار، یک‌چهارم غلات، یک‌چهارم پروتئین و نصف بشقاب میوه (‌خیار و گوجه فرنگی‌) میل کنید. هیچ میان‌وعده‌ای نیز مفید تر از میوه نیست.

وعده شام نیز باید سبک و بیشتر شامل سالادی همراه با منابع پروتئینی (فیله مرغ، تن ماهی، لوبیا یا عدس پخته) باشد. همچنین غذا را نباید سریع بخوریم .

میکروب‌های روده عامل اصلی سرطان

بررسی و مطالعات نشان داده وجود میکروب‌ها در بدن انسان به همراه استرس، نوع تعذیه و عوامل محیطی نقش بسیار موثری در ابتلا به سرطان دستگاه گوارش دارد.

در حال حاضر ارتباط بین سرطان معده و میکروب‌های دهان نیز مشخص شده است به صورتی که این میکروب، مواد غذایی حاوی نیترات را به مواد سرطان زا تبدیل می‌کند.بررسی‌ها ارتباط بین میکروب‌ها در روده بزرگ و سرطان‌ها را
ثابت کرده‌اند.

دشمنان دستگاه گوارش‌تان را بشناسید

عادات غلطی همچون استعمال دخانیات، مصرف فست‌فودها، چای داغ و پررنگ و استفاده از مواد غذایی دودی زمینه بروز سرطان روده را تشدید می‌کند.

استفاده از مواد غذایی که دارای مواد نگهدارنده هستند از جمله سوسیس و کالباس زمینه بروز سایر ناراحتی‌های گوارشی را دوچندان می‌کند. بیشتر مواد غذایی آماده حاوی مواد نگهدارنده است که سوسیس، کالباس، سالاد الویه و سایر مواد غذایی از جنس مواد گوشتی برای پیشگیری از کپک زدن بیشتر حاوی مواد نگهدارنده مانند نیترات هستند.

مواد شیمیایی که برای شست‌و‌شو استفاده می‌شوند در صورت آبکشی نشدن درست ظرف و باقیماندن مواد شیمیایی روی ظرف زمینه ایجاد سرطان را به وجود می‌آورند .

افرادی که مدام از لوازم آرایشی (که غالبا حاوی سرب هستند) استفاده می‌کنند به مرور زمان بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان از جمله سرطان گوارش قرار می‌گیرند.

خوردن قسمت‌های سوخته شده کباب، گوشت و گوجه‌فرنگی برای دستگاه گوارش بسیار مضر است.

مصرف بیش از حد نمک و موادی مانند خیارشور یا در سرکه خواباندن مواد غذایی عاملی برای افزایش احتمال ابتلا به سرطان معده است .

سناریوی فدراسیون دوچرخه سواری برای مخفی کردن دوپینگ حسین عسگری

به گزارش تجهیزات نمایشگاهی پرشین آزما به نقل از ایسنا، بالاخره پس از نزدیک به دوسال دوپینگ حسین عسگری رسانه‌ای شد تا مشخص شود دلیل اصلی اینکه  چرا این رکابزن ناگهان به المپیک ریو نرفت و سپس از سرمربیگری تیم ملی هم کناره گیری کرد به طور رسمی مشخص شود.

پنهان کردن دوپینگ به بهانه مصدومیت

حسین عسگری دومین نفری بود که موفق شد  سهمیه المپیک 2016 را بگیرد و در حالی که خودش نیز به شدت به دنبال حضور در المپیک بود اما ناگهان خبر از مصدومیتش رسید و اینکه نمی تواند حتی روی زین دوچرخه بشیند مطرح شد. در این میان از گوشه و کنار شنیده شد تست دوپینگ این رکابزن در داخل ایران مثبت شده  اما فدراسیون دوچرخه سواری  و پزشکی ورزشی این مسئله را تایید نکردند. عسگری هم بدون سر و صدا دوچرخه سواری را کنار گذاشت.

کنار گذاشتن عسگری از سرمربیگری تیم ملی این بار به بهانه عدم توافق مالی

فدراسیون چندماه پیش عسگری را به عنوان سرمربی تیم ملی منصوب کرد اما بازهم ناگهان بحث جدایی او از تیم ملی مطرح شد. فدراسیون هم به جای شفاف سازی که دلیل اصلی کنار گذاشتن او از تیم ملی چه چیزی است، مسائل مالی را مطرح کرد و هر دوطرف (فدراسیون و عسگری) بیان کردند بر سر مسائل مالی به توافق نرسیده اند.

فدراسیون دوچرخه سواری یک بار دیگر پنهان کاری کرد و نگفت که با توجه به محرومیت حسین عسگری مرتکب تخلف شده که او را به عنوان سرمربی منصوب کرده و پس از آن هم مجبور به برکناری‌اش شد.  

گلایه میزبانی از اعلام نشدن دوپینگ رکابزنان معروف  و انکار قمری

در این میان قادر میزبانی یکی از رکابزنان ایران در مصاحبه ای که ماه‌ها پیش با ایسنا در مورد دوپینگ داشت، اعلام کرد: “فدراسیون برخی مواقع تست دوپینگ دوچرخه سواران معروف که داخل ایران مثبت می شود را اعلام نمی کند و پنهان کاری می کند. این خودش عاملی می شود تا دوپینگ رشد کند. “

 نکته جالب اینکه رییس فدراسیون پس از آن در گفتگویی با خود سایت فدراسیون اعلام کرد: “برای اعلام دوپینگی ها هیچ رودربایستی با کسی نداریم و مطمئن باشید منافع رشته دوچرخه سواری و کشورمان را به هر چیزی ترجیح می دهیم.”

نوروزی بالاخره دوپینگ عسگری را رسانه ای کرد

اما اکنون پس از گذشت نزدیک دوسال، به تازگی رییس فدراسیون پزشکی ورزشی عنوان کرده که عسگری به دلیل دوپینگ در محرومیت به سر می برد. نوروزی در گفتگویی که با رادیو داشت، بیان کرد: “حسین عسگری از فعالیت ورزشی محروم است اما به دلیل اینکه چند دوره در المپیک حضور داشته و از طرفی هم خداحافظی کرد، دوپینگ او را به صورت رسمی اعلام نکردیم. با این حال محرومیتش به خود او و فدراسیون هم اطلاع داده شده بود و نادو هم  هیچ گونه مجوزی که بتواند در کنار تیم ملی فعالیت کند را نداد. این تذکر را به فدراسیون هم دادیم که باید دوران محرومیت عسگری سپری شود و نمی تواند تا پایان دوران محرومیت، فعالیت ورزشی داشته باشد.”

 در این ماجرا آنچه جلب توجه می کند این است که مثبت شدن تست دوپینگ این ورزشکار از سوی هم فدراسیون پزشکی ورزشی و هم فدراسیون دوچرخه سواری پنهان ماند و رسانه ای نشد. این که یک ورزشکار چون فهمیده تستش مثبت شده بنابراین تصمیم به خداحافظی گرفته به نظر نمی رسد دلیل موجهی باشد که دوپینگش رسانه ای نشود.

از طرفی علیرضا حقی هم یکی ازچهره های شاخص دوچرخه سواری است که مدال های زیادی در آسیا دارد و المپیکی هم بوده است، اما چرا دوپینگ داخلی او از سوی نادو اعلام شد اما حسین عسگری نه. واقعا مشخص نیست چرا فدراسیون پزشکی ورزشی در مورد اعلام اسامی دوپینگی ها یک بام و دو هوا رفتار می کند. فدراسیون دوچرخه سواری هم باید بداند با پنهان کردن دوپینگ رکابزن خود نمی تواند آمار دوپینگ در این رشته را کم کند.

انتهای پیام

شیوه‌نامه اردوی دانش‌آموزان سخت گیرانه‌تر می‌شود/ بحران در انتصاب سرپرستان اردو

مهدی فیض در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه اردوهای دانش‌آموزی جزو ضروریات فعالیت‌های پرورشی محسوب می‌شود و به تعبیری مدرسه‌ای که دانش‌آموزان را به اردو نبرد یک کار ناقص انجام داده است اظهار کرد: توقف فعالیت‌های تعلیم و تربیتی در کلاس درس اشکال بزرگی است که بعضا مدارس مرتکب آن می‌شوند و بسیاری اوقات خانواده‌ها نیز به علت نگرانی‌هایی که دارند حاضر نیستند فرزندشان به اردو برود و به این ترتیب یک تعلیم و تربیت ناقص اتفاق می‌افتد.

وی افزود: برخی نکات آموزشی وجود دارد که دانش آموز فقط در اردو می‌تواند بیاموزد که از جمله آنها می‌توان به استقلال در زندگی فردی و اجتماعی، توان انجام کار گروهی و تامین نیازهای اولیه، آماده کردن محل استراحت و خوراک اشاره کرد. بنای ما این است که اردوهای ما آموزشی باشند و نه صرفا سیاحتی و زیارتی.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه البته نمی‌توان نگرانی اولیاء را  از رفت‌وآمد در جاده‌ها نادیده گرفت گفت: معمولا خانواده‌ها فرزندشان را از اردو منع می‌کنند بویژه پس از حادثه هرمزگان که تعدادی از دانش آموزان جان خود را طی تصادفی از دست دادند، این نگرانی بیشتر شد. از همین رو آموزش و پرورش تصمیم گرفت اردوها را بیش از گذشته در ستاد مرکزی رصد کند و مسائل ایمنی مسیر از جهت وسیله نقلیه، انتخاب مسیر مناسب  و زمان حرکت را کنترل و بر اساس سامانه‌ای اطلاعات لازم را برای مسئولان اردویی مهیا کند.

فیض با بیان اینکه وقتی در اردوها حادثه‌ای رخ می‌هد بدنه آموزش و پرورش یعنی نیروی انسانی که مسئولیت اردو را بر عهده دارد بسیار دلسرد می‌شود اظهار کرد: وقتی سرپرست اردو  دائما توبیخ می‌شود و زیرسوال می‌رود دیگر افراد جدید حاضر نمی‌شود مسئولیت برگزاری اردوها را بپذیرند و از این حیث با بحران سرپرست اردو مواجه شدیم و هیچ کس حاضر نمی‌شد ریسک کند.

وی افزود: برای حل این مشکل در شیوه‌نامه اردوها تغییراتی در دست انجام است که بخشی از مواد آن در اردوهای راهیان نور اعمال شد و شیوه نامه اصلی تمام اردوها در دست تدوین است. از جمله محور بودن مرکز کنترل سفرهای استانی به عنوان محوریت در شیوه نامه جدید مورد توجه است. در این مرکز مسئولان برگزار کننده اردو پاسخگو هستند و اگر والدین بخواهند از وضعیت فرزندشان در طول مسیر مطلع شوند این مرکز پاسخگو خواهد بود.

معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه حرکت در شب نیز از ساعت 11 تا 5 صبح  ممنوع است گفت: همچنین لازم است برخی مسیرها تغییر کنند، به همین علت ممکن است مسیر و حجم زمانی اردوها طولانی تر شود. ایجاد این مرکز بسیار حائز اهمیت است و باید اردوگاه‌های بین مسیر را نیز معرفی کنیم تا اگر لازم به اقامت و توقف شبانه بود مشکلی بوجود نیاید. برای این امر مدرسه شبانه روزی، مدارس عادی و همچنین اردوگاه‌های سطح شهر مدنظر هستند.

فیض ادامه داد: به این ترتیب شیوه نامه اردویی سخت‌گیرانه‌تر می‌شود، اما کمک می‌کند مرکزی سفر را کنترل کرده و سرپرستان اردو آسوده تر باشند و امیدواریم دچار افت کمی و کیفی در این زمینه نشویم.

انتهای پیام

شکر با سلامتی چه می‌کند؟

به گزارش تجهیزات نمایشگاهی پرشین آزما به نقل از جام جم آنلاین به نقل از فرادید، به طور کلی، بزرگسالان تمایل بیشتری نسبت به مصرف شکر نشان می‌دهند در مقایسه با دیگر گروه‌های سنی، بنابراین کاهش و یا حذف شکر از رژیم غذایی آن‌ها می‌تواند کاری دشوار باشد. برخی افراد با اراده با حذف شکر از رژیم غذایی، گام بزرگی را در حفظ سلامتی خود بر می‌دارند.

امروزه، حذف شکر از رژیم غذایی در بین عموم افراد محبوبیت ویژه‌ای پیدا کرده است، زیرا اکثرا همه افراد به دنبال روش‌های موثر برای داشتن زندگی سالم‌تر و حفظ سلامتی هستند.

با این حال ممکن است برخی افراد هنوز در رابطه با کاهش میزان شکر از رژیم غذایی، متقاعد نشده باشند. حال ما در این مقاله به تعداد کمی از مزایای سلامتی رژیم غذایی بدون قند اشاره خواهیم کرد.

چرا باید شکر را از وعده‌های غذایی حذف کنیم؟

اکثر بزرگسالان، بیشتراز میزان توصیه شده شکر مصرف می‌کنند. موسسه ملی سلامتی (NIH) تخمین می‌زند که بزرگسالان آمریکایی تن‌ها ۱۵ درصد از کالری مصرفی را، از طریق شکر اضافه شده در رژیم غذایی خود دریافت می‌کنند؛ و البته مهم است که بدانید، این شکر مصرفی شامل قند‌های طبیعی موجود در محصولاتی مانند میوه و شیر نمی‌باشند.

بین مصرف شکر و سلامتی ارتباط تقریبا نزدیکی وجود دارد، از جمله:

• بیماری‌های قلبی
• دیابت نوع ۲
• فشار خون بالا و کلسترول
• التهابات مزمن
• بیماری‌های کبدی
• پوسیدگی دندان

کاهش مصرف شکر در رژیم غذایی می‌تواند به کاهش خطرات ابتلا به این بیماری‌ها کمک بسیاری کند. جایگزین کردن غذاهای سالم با غذاهایی که حاوی میزان بالای شکر هستند، می‌تواند برای تمامی افرادی که به ویتامین‌ها و مواد معدنی ضروری نیاز دارند، بسیار مفید باشد. همچنین، این رژیم ممکن است در از دست دادن وزن تاثیر گذار باشد.

هشت توصیه علمی که برای کاهش مصرف شکر وجود دارند عبارتند از:

۱ – کاهش مصرف شکر

یکی از مهمترین مواردی که باید در هنگام تغییر رژیم غذایی مورد توجه قرار بگیرد، تغییر تدریجی است. بدین معنا که یک رژیم غذایی که میزان مصرفی شکر بالایی دارد، باید به صورتی آرام و روندی آهسته مقدار شکر آن کاهش پیدا کند.

این ممکن است همراه با حذف کردن مشخص‌ترین منابع قندی از رژیم غذایی باشد. به طور مثال، در ابتدا می‌توان با اجتناب از خوردن خوراکی هایی مانند کیک، شکلات‌ها، کلوچه و شیرینی شروع کرد.

همچنین افرد می‌توانند میزان قند و خامه‌ای را که به همراه چای و قهوه خود مصرف می‌کنند را نیز کاهش دهند و سپس به تدریج آن‌ها را از وعده‌های غذایی حذف کنند. داشتن یک رژیم غذایی بدون شکر می‌تواند در ذائقه، تاثیری مثبت ایجاد کند، در این صورت ممکن است فرد دیگر تمایلی به خوردن شکر نشان ندهد.

۲ – برچسب محصولات

هنگامی که یک فرد موفق به کنترل و یا حذف مشخص‌ترین منابع قندی از رژیم غذایی خود می‌شود، حال باید توجه اش را به سایر محصولات حاوی قند جلب کند. خواندن برچسب محصولات می‌تواند به شناسایی نوع قند‌ها و در نهایت اجنتاب از خوردن آن‌ها کمک فراوانی کند.

شکر نام‌های فراوان و گوناگونی در بسیاری از شربت‌ها و کنسانتره‌ها دارد. حداقل ۶۱ نام مختلف برای شکر بر روی برچسب ها‌ی غذایی تعریف شده است. رایج‌ترین نام‌ها عبارتند از:

• شکر قهوه‌ای
• شربت ذرت با فروکتوز بالا
• شکر معکوس
• آب نبات
• شکر نارگیل
• شربت افرا
• شربت برنج
• کنسانتره آب سیب یا انگور
• سوکونات
• توربینادو
• مشکوادو

مردم نیز باید آگاه باشند و بدانند هر کلمه‌ای که با پسوند ” –ose ” پایان می‌یابد، یک نوع شکر است. به طور مثال:

• ساکارز sucrose
• گلوکز glucose
• دکستروز dextrose
• فروکتوز fructose
• لاکتوز lactose

شکر‌ها در بسیاری از محصولات مختلف غذایی سوپر مارکت‌ها یافت می‌شوند، بنابراین، خواندن دقیق برچسب روی محصولات می‌تواند به کسانی که به دنبال رژیم غذایی بدون شکر هستند کمک فراوانی کند.

محصولاتی نظیر سس‌های متنوع سالاد‌ها و پاستا‌ها، غلات صبحانه، شیر و گرانولا‌ها اغلب دارای مواد قندی بالایی هستند.

۳ – اجتناب از مصرف کربوهیدرات‌ها

معمولا در بسیاری از رژیم‌های غذایی مربوط به شکر توصیه می‌شود که افراد از مصرف کربوهیدرات‌های ساده اجتناب کنند. کربوهیدرات‌های ساده شامل آرد سفید، پاستا و برنج سفید می‌شوند.

کربوهیدرات‌های این غذا‌ها می‌توانند به سرعت در بدن شکسته و سپس به شکر تبدیل شوند و در نهایت، سطح قند خون را افزایش دهند.

۴ – اجتناب از مصرف قند‌های مصنوعی

مصرف قند‌های مصنوعی، موضوعی بحث بر انگیز در رژیم‌های غذایی است. این قند‌ها بسیار شیرین‌تر از شکر هستند، اما دارای کالری کم و حتی در مواقعی بدون کالری هستند.

گفتنی است که مصرف قند مصنوعی می‌تواند بدن را فریب دهد، که در حال مصرف قند واقعی است. این مسئله می‌تواند میل به خوردن مواد قندی را افزایش دهد و در نتیجه تحمل رژیم غذایی بدون قند را برای فرد دشوار کند.

افرادی که شکر را از رژیم غذایی خود حذف کرده اند، باید از مصرف قند مصنوعی نیز اجتناب کنند.

۵ – اجتناب از مصرف نوشیدنی‌های شیرین

ممکن است اجتناب از خوردن غذاهای فرآوری شده، آسان باشد. اما نوشیدنی هایی حاوی قند مانند نوشابه‌ها، چای شیرین و آبمیوه‌ها از مهم‌ترین منابع قندی هستند، که حذف کردن آن‌ها از رژیم غذایی می‌تواند کاری سخت باشد.

جایگزینی این نوشیدنی‌ها با چای‌های گیاهی شیرین نشده، قهوه بدون شکر و یا آبمیوه خالص می‌توانند به فرد کمک کنند تا میزان شکر را در رژیم غذایی خود کاهش دهد و همچنین بدن را هیدراته کند.

۶ – تمرکز بر روی غذا

غذاهای فر آوری شده احتمالا حاوی مواد تشکیل دهنده قندی هستند.

تمرکز رژیم غذایی به خوردن غذاهایی کامل و غنی است، که عبارتند از:

• سبزیجات
• میوه‌ها
• مرغ
• ماهی
• غلات و حبوبات پردازش نشده
• آجیل

برخی افراد ممکن است ترجیح دهند که مقدار کمی از لبنیات را در رژیم غذایی خود حفظ کنند، مانند ماست ساده، پنیر و شیر ساده.

۷ – برنامه ریزی غذایی

اجرا کردن یک رژیم غذایی برای هر فرد، موضوعی کاملا دشوار و چالش بر انگیز است. در زمان گرسنگی، افرد ممکن است برای خوردن غذاهای ناسالم تمایل بیشتری نشان دهند در مقایسه با خوردن غذاهای مغذی و سالم.

معمولا بیشتر افراد، یک روز در هفته را برای خرید مواد غذایی اختصاص می‌دهند. این موضوع سبب می‌شود، تا فرد کمتر به خوردن غذا‌های ناسالم تمایل نشان دهد.

۸ – چاشنی ها

بسیاری از گیاهان و ادویه‌ها و ترشی جات به راحتی می‌توانند جایگزین شکر موجود در غذا‌ها و نوشیدنی‌ها شوند.

بسیاری از این جایگزین‌ها عبارتند از:، دارچین، جوز هندی، هل و وانیل که به طور مثال می‌توانند جهت تغییر دادن طعم قهوه استفاده شوند.

مزایای سلامتی

حذف کردن شکر از رژیم غذایی و خوردن غذاهای سالم، می‌توانند مزایای سلامتی فراوانی را برای بدن هر فرد ارائه دهند. بسیاری از این مزایا عبارتند از:

• کاهش وزن و جلوگیری از چاقی
• انرژی بیشتر در طول روز
• پوست سالم و درخشان
• کاهش نوسانات خلقی
• کاهش التهابات
• کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی
• کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع ۲
خطرات و ملاحظات

قبل از شروع رژیم غذایی، فرد باید در نظر بگیرد که آیا می‌خواهد قند‌های طبیعی نظیر قند موجود در میوه‌ها و محصولات لبنی را نیز از وعده‌های غذایی خود حذف کند.

برخی از رژیم‌های غذایی بیان می‌کنند که حذف کردن میوه‌ها از وعده‌های روزانه، می‌توانند سبب کاهش قند شوند. در صورتی که این رژیم توصیه نمی‌شود، زیرا میوه‌ها حاوی مقدار زیادی از مواد مغذی، فیبر و آنتی اکسیدان‌ها و سایر ترکیبات سالم هستند که همگی در سلامت بدن دخیل هستند و همچنین از بدن در برابر بیماری‌های مختلف محافظت می‌کنند.

حذف کردن شکر از رژیم غذایی نباید به عنوان یک راه حل برای کاهش وزن در نظر گرفته شود. این تنها بخش کوچکی از تغییر شیوه زندگی است، برای از دست دادن وزن نه تنها باید ورزش کرد بلکه باید یک رژیم غذایی مناسب نیز در نظر داشت.

افرادی که می‌خواهند یک رژیم غذایی بدون قند را شروع کنند، بهتر است با یک پزشک متخصص تغذیه مشورت کنند.

۱۰ سودی که از دوران شیردهی نصیب مادران می‌شود

سرویس سبک زندگی فردا: تاکنون فواید زیادی در مورد اثرات شیردهی در سلامت کودکان شنیده‌ایم. اما باید گفت: شیردهی، فواید بی‌نظیری هم برای سلامتی جسمی و روحی خود مادران عزیز دارد. از جمله می‌توان به موارد زیر اشاره نمود. در ادامه این مطلب را به نقل از سایت زندگی آنلاین می‌خوانیم.

۱۰ سودی که از دوران شیردهی نصیب مادران می‌شود

۱. کاهش کم‌خونی: یکی از اولین اثرات شیردهی که تقریبا بلافاصله بعد از زایمان آغاز می‌شود، این است که کودک شروع به مکیدن سینه مادر می‌کند و هورمون اکسی‌توسین در بدن مادر بالا می‌رود.

خود هورمون بسیار مهم اکسی‌توسین باعث می‌شود که خونریزی بعد از زایمان کاهش پیدا کند.

این باعث می‌شود که به تدریج آنمی و کم‌خونی هم در بدن مادر کاهش پیدا کند و نیاز به قرص آهن و مکمل‌های قوی در مادر کم شود.

این اثر کاهش آنمی بعدا هم ادامه دارد، زیرا مادری که به کودکش شیر می‌دهد، پریودش کمتر اتفاق می‌افتد یا اگر اتفاق بیفتد، نسبت به خانم‌هایی که به بچه شیر نمی‌دهند، با خونریزی کمتری است.

۲. کاهش سرطان سینه: اثر شیردهی در ممانعت از سرطان سینه در قبل از یائسگی، مساله‌ای ثابت شده است و در مقالات متعددی در این مورد بحث شده است.

۳. کاهش سرطان تخمدان: اثر مفید دیگر شیردهی، ممانعت از سرطان تخمدان در درازمدت است که اثر خود را با کاهش اوولاسیون و تخمک‌گذاری‌های مکرر نشان می‌دهد.

۴. کاهش پوکی استخوان: شیردهی به کاهش ریتم پوکی‌استخوان کمک می‌کند. بسیاری از افراد فکر می‌کنند مادری که به فرزندش شیر می‌دهد، ذخایر کلسیم خود را خالی می‌کند.

ولی این طور نیست و در دراز مدت کاهش ریتم پوکی‌استخوان در این مادران به چشم می‌خورد.

۵. افزایش قدرت سیستم ایمنی: از دیگر اثرات شیردهی به فرزند می‌توان به افزایش قدرت ایمنی اشاره نمود که باعث می‌شود عفونت‌ها از جمله عفونت مثانه کاهش یابند.

۶. فواید عاطفی: شیردهی به کودک، از نظر عاطفی هم خیلی موثر است، یعنی در اثر شیردهی، یک احساس وابستگی و عاطفی بین مادر و فرزند به چشم می‌خورد.

همچنین به مادر نوعی حس اعتماد می‌دهد، یعنی مادر با شیردهی به فرزندش احساس می‌کند که می‌تواند کاری بسیار مهم شامل تغذیه کودکش را بدون کمک شخص دیگری انجام دهد و از این نظر مستقل باشد و روی پای خودش بایستد.

۷. کاهش وزن مادر در اثر شیردهی: در اثر شیردهی کاهش وزن در مادران دیده می‌شود، یعنی مادران اضافه وزنی که در بارداری به دست آورده‌اند را تدریجا از دست می‌دهند و بنابراین خیلی بهتر به وزن نرمال خود می‌رسند، نسبت به مادرانی که تا به حال به فرزند خود شیر نداده‌اند.

۸. کاهش دیابت نوع ۲: دیابت نوع دو هم در مادرانی که شیر می‌دهند، در سنین بعدی فرزندآوری و سنین بعدی زندگی کمتر به چشم می‌خورد.

۹. کاهش افسردگی بعد از زایمان: یکی دیگر از اثرات شیردهی این است که افسردگی بعد از زایمان را کاهش می‌دهد، زیرا این مادران احساس مفید بودن بیشتری دارند و به دلیل احساس دلبستگی خاصی که به نوزادشان پیدا می‌کنند، درصد ابتلا به افسردگی بعد از زایمان در آن‌ها کاهش می‌یابد.

۱۰. نوعی جلوگیری طبیعی: شیر دادن به فرزند، نوعی جلوگیری طبیعی به حساب می‌آید، یعنی این مادران کمتر به صورت ناخواسته باردار می‌شوند، نسبت به مادرانی که شیر نمی‌دهند؛ بنابراین شیردهی به خصوص در شش ماه اول بعد از زایمان، نوعی جلوگیری طبیعی به حساب می‌آید که عملا نوعی حفاظت در برابر فرزندآوری ناخواسته در این مادران است.

فیزیولوژی شیردهی

مکیدن نوزاد باعث می‌شود که هورمون پرولاکتین در مادر ایجاد شود، بنابراین هورمون پرولاکتین که به طور کلی از هیپوفیز ترشح می‌شود، بالا می‌رود و به تداوم شیردهی کمک می‌کند.

پس مادری که از شیر کم شاکی است و از پزشک می‌خواهد به او دستور دادن شیر خشک به فرزندش را بدهد، اولین سوالی که پزشک از او می‌پرسد، این است که روزانه چند بار تلاش به شیردهی می‌کنید، چون خود مکیدن سینه مادر توسط کودک به تداوم شیردهی کمک می‌کند.

به این مادران گفته می‌شود در دادن شیر به کودک حوصله کنند. این مساله‌ای نیست که در همان شب تولد نوزاد حادث شود، زیرا ممکن است در آن زمان، مادر به دلیل درد یا دارو‌های بیهوشی و یا اگر زایمان طبیعی باشد، به خاطر درد و بخیه‌ها، تمایلی به شیردهی نداشته باشد و نوزاد را از خود دور کند، اما در آغوش گرفتن و مکیدن نوزاد به موفقیت مادر در امر تولید شیر کمک می‌کند.

به مادران توصیه می‌کنیم بعد از یکسالگی کودک، حتما با غذا‌های کمکی (که از شش ماهگی با حجم کم شروع شده بود)، تلاش کنند کودک را به خوردن غذا‌های جامد هم عادت بدهند و عملا سفره خانوار از قبیل: گوشت، مرغ، ماهی، سبزیجات و میوه‌ها در اختیار کودک قرار بگیرد و این طور نباشد که کودک فقط وابسته به شیر مادر باشد.

کودکی که تا دو سالگی فقط و منحصرا از شیر مادر تغذیه کند، دچار کاهش رشد خواهد شد، بنابراین توصیه خیلی قدیمی مبنی بر اینکه تا دو سالگی فقط به کودک شیر بدهید، اشتباه است.

تا یکسالگی و ترجیحا تا شش ماهگی می‌توان فقط از شیر مادر استفاده کرد و بعد باید کودک را طبق برنامه و جدول دادن غذا‌های کمکی، کم‌کم به غذا‌های کمکی عادت داد و از یکسالگی به بعد به صورت نسبتا جدی‌تری این مساله دنبال شود و تا دو سالگی، شیر مادر فقط به صورت تفننی و به عنوان یک کمک و یا ادامه علاقه و وابستگی کودک به او داده شود.

بعد از دو سالگی هم ترجیحا کم‌کم دادن شیر مادر به کودک قطع شود، البته در مقالات فعلی گفته می‌شود تا هر وقت که خود کودک دلش بخواهد، می‌تواند از شیر مادر تغذیه کند، اما باز هم تاکید می‌کنم نباید در حدی باشد که جایگزین غذا‌های اصلی خانوار شود و کودک دیگر رغبتی به خوردن غذا‌های اصلی نداشته باشد و در نتیجه دچار کاهش وزن و سوء‌تغذیه نشود.

مادران چگونه می‌توانند شیر خود را افزایش دهند؟

در درجه اول، حمایت عاطفی خانواده و همسر خیلی کمک‌کننده است. مادری که آرامش بیشتر و استرس کمتری داشته باشد، می‌تواند در شیردهی به فرزندش موفق‌تر باشد.

اگر مادر بخواهد به دلیل شغل‌های سنگین و دوربودن از کودک، به مدت طولانی شیردهی را قطع کند و در زمانی که در منزل حضور ندارد، کودک شیر خشک مصرف کند، این امر خیلی در خشک شدن شیر مادر موثر است و ممکن است شیر مادر آن قدر کم شود که دیگر برای تغذیه کودک مناسب نباشد.

پس توصیه می‌شود مادران عزیز از استرس دوری کنند و از مشاغل سنگین اجتناب ورزند یا کودک‌شان با آن‌ها در شرایط مناسب در محل کار حضور داشته باشد که بتوانند به شیردهی ادامه بدهند.

توصیه دیگر اینکه خود مادر تغذیه مناسبی داشته باشد و از مصرف مایعات و شیر اجتناب نکند.

یکسری از دارو‌ها هم به این امر کمک می‌کنند مانند فنل که مادران آن را به اسم شیرافزا می‌شناسند که به صورت گیاهی است و در داروخانه‌ها به صورت قطره و قرص موجود می‌باشد که می‌تواند زیر نظر پزشک، برای افزایش شیر مورد استفاده قرار بگیرد.

این دارو ترکیبی از رازیانه است که از زمان‌های قدیم در طب سنتی برای افزایش شیر مادر مورد استفاده قرار می‌گرفته است.

همچنین قرص‌های هورمونی فقط حاوی پروژسترون شامل لاینسترول موجود می‌باشند. لاینسترول یک قرص شیردهی معروف است که صرفا شامل ترکیبات پروژسترونی می‌باشد و به این ترتیب، هم نوعی قرص جلوگیری به حساب می‌آید و هم اینکه به افزایش شیر مادران کمک می‌کند. 

شیر خشک و کودکان تپل‌تر!

برخی مادران معتقدند دادن شیر خشک به کودک باعث وزن‌گیری بهتر کودک می‌شود. این عقیده اشتباهی است!

در حقیقت، ترکیبی بهتر از شیر مادر برای کودک وجود ندارد. به ویژه که دارای ایمونوگلوبولین‌هایی است که از طریق شیردهی به شیرخوار منتقل می‌شوند و کودک را در برابر عفونت‌های زمان کودکی حفظ می‌کنند.

اما مصرف شیرخشک باعث می‌شود قند، چربی و کالری بیشتری به کودک برسد که در درازمدت باعث تپل‌تر شدن کودک می‌شوند.

اما باید دانست که تپل بودن کودک، دلیلی بر سالم بودن او نیست.

ملاک، ایمونوگلوبولین‌های رسیده به کودک و تعداد دفعات بیمار شدن کودک در سال و میزان حفاظت و ایمنی طبیعی او در برابر بیماری‌ها است.

فوت 2 شهروند قزوینی در حوادث جداگانه گازگرفتگی و ریزش دیواره معدن

به گزارش تجهیزات نمایشگاهی پرشین آزما به نقل از شنبه شب ایرنا به نقل از روابط عمومی فوریت های پزشکی قزوین، در حادثه نخست که حوالی بعدازظهر امروز شنبه رخ داد، براثر نشت گاز و مسمومیت به دلیل استنشاق منواکسید کربن، یک شهروند در مغازه خود در شهر محمدیه شهرستان البرز جان باخت.
براساس این گزارش، در حادثه دیگر به دلیل ریزش دیواره معدنی در روستای زه آباد طارم سفلی یک کارگر جان باخت.
در هر 2 حادثه، حادثه دیدگان پیش از رسیدن آمبولانس اورژانس جان باخته بودند.
3013
انتشار دهنده: رضا اولادی

اجرا شده توسط: همیار وردپرس